Erzincan’da 2 bin rakımın üzerinde kendiliğinden yetişen “çaşır mantarının” kilogram fiyatı, vatandaşlar arasında tartışmaya neden oldu.
Türkiye genelinde havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar doğada kendiliğinden yetişen protein deposu mantarları toplamaya başladı.
Doğada damar veya evlek diye tabir edilen bölgelerde bulunan ve mevsim itibariyle ilk olarak toplanmaya başlanan “çaşır mantarı” lezzeti ve yüksek protein değeriyle dikkat çekiyor.
KİLOGRAM FİYATI BİN LİRAYI AŞIYOR
Çaşır mantarının kilosu bu yıl bin 250 TL’den satışa sunulurken, fiyatın yüksekliği bazı vatandaşlar arasında tartışmaya neden oldu.
AYNI KÖK ÜZERİNDE YETİŞİRLER
Çaşır mantarı, çoğu zaman aynı kök üzerinde birden çok olarak yetişir.
Yöresel olarak daha çok tereyağında kavrularak ve ateşte közlenerek yenilse de pilav içerisine konulduğu, ayrıca sac tava içerisinde et ile karıştırarak yemeğinin de yapıldığı bilinmektedir.
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.