Su altı belgesel yapımcısı ve görüntü yönetmeni Tahsin Ceylan’ın su altı kamerasıyla gerçekleştirdiği dalış çekimlerini İstanbul Boğazı’nın güzelliklerini ortaya çıkardı.
Ceylan, İstanbul Boğazı’nın zengin ekosistemi ve kültürel mirasını, su altı görüntüleriyle zaman atlamalı (time-lapse) çekim tekniğiyle belgeledi.
Görüntülerde, İstanbul’un tarihî ve kültürel zenginlikleri arasında önemli yer tutan Dolmabahçe Sarayı ile Ortaköy’deki Büyük Mecidiye Camisi’nin Boğaz sularına yansıyan zarif görselleri yer alıyor. Simgesel yapılar, kentin hem tarihî hem de doğal güzelliklerinin birleşimini gözler önüne seriyor.
İstanbul Boğazı’nın kıyısında gerçekleştirilen batık dalışları, su altı dünyasının göz alıcı canlı türlerini sergiliyor. Büyük Mecidiye Camisi’nin kıyısında yapılan dalışlarda iskorpit balığı, denizanaları, alev midyesi ve midyeler gibi pek çok deniz canlısı görüntülendi. Bu canlıların yanı sıra, kıyıya yakın yerlerdeki deniz marulları da Boğaz’ın zengin biyoçeşitliliğini ispatlar nitelikte.
Sivriada ve turuncu mercan resifleri
Marmara Denizi’ne bağlı Sivriada açıklarında gerçekleştirilen dalışlarda ise rengârenk turuncu mercan resifleri mavi sulara hayat veriyor. Ayrıca, denizyıldızlarının çokluğu, Boğaz’ın su altı zenginliğini bir kez daha gözler önüne seriyor. Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nın sudaki zarif yansımaları da bu eşsiz görüntüler arasında yer alıyor.
Restorasyon sonrası Kız Kulesi
İstanbul’un zarif simgesi olarak kabul edilen ve restorasyonla yenilenen Kız Kulesi, su altı çekimlerinde dikkat çeken bir diğer kültürel miras olarak öne çıkıyor. Boğaz’ın eşsiz manzarasıyla birleşen görüntüler, İstanbul’un tarihi ve doğal güzelliklerini bir arada sunuyor.