Perşembe, Nisan 17

Garip bir paradoksla yaşıyoruz: Kapitalizm, geleneksel zanaatkârlığın canına okusa da, günümüzün en başarılı şirketleri, zanaat ruhunu en diri tutanlardır! Zanaatkâr basit bir işçi değil, aklı ve kalbi ile elini yönlendiren; eliyle yaptıkça da aklını ve kalbini eğitip zenginleştiren; kendini iyi, güzel ve doğruya adamış insandır. Bu gerçeği en iyi kavrayanlar da sanat insanlarıdır, özellikle şair ve romancılar.

Bu kitap Tahtakale, Sultanhamam ve Kapalıçarşı esnafından Nevzat Demir, Dündar Yetişener ve Yalçın Aras gibi önemli sanayicilere; Nasrettin Hoca’dan Goethe’ye, Abdülhak Şinasi’den Halide Edib ve Robert Walser’e kadar çok farklı insanların fikirlerini tartışırken; aslında sanat ile zanaatın kapitalizmle yüzleşmesini naklediyor.

Sistem mağrur ve sakil. Kitap, kederli bir nakil.


Editör Hakkında


Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı.
Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 13 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı.
Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com’da aktif olarak devam etmektedir.

Paylaşmak
Exit mobile version