Perşembe, Temmuz 17

Beslenme uzmanı Mackenzie Burgess, sardalya tüketiminin son derece önemli olduğuna dikkat çekti. Burgess, balıklar arasında D vitamini zenginliği açısından diğer balıkların önüne geçen sardalyanın, 106 gramlık konserve halinin bile günlük D vitamininin yüzde 22’sinin karşıladığını belirtiyor.

Burgess, bu balık türünün haftada en az 2 kez tüketilmesini tavsiye ediyor.

KALP SAĞLIĞINI DESTEKLİYOR

Düşük cıva sebebiyle güvenli bir seçenek olarak ön plana çıkan sardalya, PA ve DHA gibi omega-3 yağ asitleri açısından da oldukça zengin.

Bu asitler, kalp sağlığını destekliyor ve iltihabı önlemek için mücadele veriyor. Ek olarak sardalya, beynin gri maddesini harekete geçirerek Alzheimer gelişimini yavaşlatıyor.

Çanakkale sardalyasının en lezzetli ve yağlı dönemi başladı

CİLT, KEMİK VE DOKULARDA OLUMLU ETKİLERİ VAR

Bir diğer uzman isim Ashley Koff ise sardalyanın içerisinde GLA adlı bir omega 6 yağ asidi olduğunu belirterek bunun cilt ve hormon sağlığına katkıda bulunduğunu belirtiyor.

Koff, önceki araştırmalardan da sardalyanın yüksek miktarda deniz kolajeni içerdiğini, bundan dolayı ise kolajenin cilt, kemik ve bağ dokuları üzerinde olumlu etkiler yarattığını ifade etti.


Editör Hakkında


1998 yılında İstanbul’da doğdu. Maltepe Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Gazetecilik kariyerine üniversite yıllarında okurken başladı. 4 yıldır aktif olarak Gazetecilik kariyerini sürdürüyor. Meslek hayatına Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da ‘Editör’ olarak devam ediyor.

Paylaşmak
Exit mobile version