Dicle Elektrik, 2013 yılından bu yana hizmet verdiği Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki 6 ilde abonelerine kesintisiz ve kaliteli enerji arzı için yatırımlarına devam ediyor. Şirketin toplam yatırımları 45 milyar TL’yi bulurken Mardin özelinde bu rakam 6 milyar TL’yi geçmiş durumda. Elektrik dağıtım şirketinin yatırım sürecinde karşılaştığı en büyük zorluk ise kaçak kullanım. Özellikle kırsalda ve tarımsal sulama alanlarında kaçak elektrik kullanımı, ülke ortalamasının çok üstünde seyrediyor.
MAHALLEDE KAÇAK TÜKETİM ORANI YÜZDE 80
Dicle Elektrik ekipleri, kaçak elektrik denetimleri esnasında ise sık sık saldırılara maruz kalıyor. Son olarak kaçak kullanım oranının yüzde 80 olduğu Mardin’in Girmeli Mahallesi’nde jandarmanın aldığı güvenlik tedbirleriyle çalışma yapmak isteyen şirket çalışanları, kısa süre içinde kaçak elektrik kullanımı gerçekleştiren mahalledeki bazı kişilerin taciz ve tehdidine maruz kaldı. Çalışma esnasında zor anlar yaşayan Dicle Elektrik ekibi, bölgedeki kontrollerini tamamlayamadan olay yerini terk etti.
ARBEDE YAŞANDI, JANDARMA HAVAYA ATEŞ AÇTI
Kaçak elektrik kontrolüne engel olmak isteyen bir grup, jandarma ekiplerinin müdahalesine rağmen ısrarlı hareketlerine devam etti. Durum, kısa sürede arbedeye dönüşürken tarafları sakinleştirmek üzere jandarma yetkilileri mahallenin muhtarından destek istemeyi denedi. Muhtarın saha ekiplerine yönelik olumsuz tutumu gerilimi daha da artırırken jandarma, olayların büyümemesi için uyarı amaçlı havaya ateş etmek zorunda kaldı.
EYLÜL AYINDA 1.5 MİLYON TL’LİK KAÇAK ELEKTRİK TÜKETİMİ
Dicle Elektrik kayıtlarına göre kırsal Girmeli Mahallesi’nde kayıtlı 582 abone, tespit edilemeyen sayıda da kaçak elektrik kullanan kayıt dışı abone bulunuyor. Mahallede, yoğun şekilde klima ve elektrikli ısıtıcı kullanımına gerek duyulmadığı eylül ayında bile yaklaşık 1.5 milyon TL tutarında kaçak elektrik tüketildiği tespit edildi. Kaçak elektrik kullanımının milli ekonomide açtığı derin yara, Girmeli mahallesi üzerinden bir kere daha gözler önüne serildi. Dicle Elektrik yetkilileri ise kaçak elektrik kullanımının hem ekonomiye zarar verdiğine hem de can ve mal güvenliğini tehdit ettiğine dikkat çekerek vatandaşları sağduyu ve diyaloğa davet etti.
Editör Hakkında
Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi’nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber’de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor.
Dijital medya kariyeri Haber 7’de devam etmektedir.