Antalya’daki Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı’nda doğal ve katkısız şalgamını tanıtan Büyük Usta & Serfressh Şalgam firması, geleneksel lezzetini ziyaretçilere sundu.
Firma yetkilisi Çağatay Tanır, “Anne eli değmiş gibi doğal bir lezzet sunuyoruz” diyerek, ürünlerinin sağlıklı ve tamamen geleneksel yöntemlerle üretildiğini vurguladı. Tanır, yıllık 20 milyon litre üretim kapasitesine sahip olduklarını belirterek, 2025 hedeflerinin şalgamı daha fazla ülkeye ulaştırmak ve bu eşsiz lezzeti dünyaya tanıtmak olduğunu söyledi.
“EVDEKİ LEZZETİ ŞİŞELİYORUZ”
2009 yılından bu yana tamamen geleneksel yöntemlerle üretim yaptıklarını belirten firma yetkilisi Çağatay Tanır, “Adana’dan çıkıp Antalya’ya geldik. Şalgamımızı, bu güzel lezzetimizi, geleneksel doğal ürünümüzü tüm Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak üzere buradayız. Hiçbir koruyucu katkı maddesi kullanmıyoruz. Evde nasıl yapıyorsak, birebir aynı şekilde, doğal yöntemlerle üretiyoruz. Sadece hijyenik koşullarda otomatik paketleme yapıyoruz. Konya Ereğli bölgesinin bereketli topraklarından aldığımız şalgamın ana ham maddesi mor havuçlarla, doğal sarımsak, kırmızı biber ve kaya tuzu gibi en kaliteli doğal hammaddeleri kullanıyoruz. Evde yapılan şalgamın tadı neyse, şişeye koyduğumuz da aynısı oluyor. Bir yudum aldığınızda o eski günleri hatırlatan, çocukluğunuzu yaşatan bir lezzet sunuyoruz. Biz buna ‘anne eli değmiş gibi’ diyoruz” dedi.
“YILLIK ÜRETİMİMİZ YAKLAŞIK 20 MİLYON LİTRE”
Firma, hem cam hem de pet şişelerde üretim yapıyor. Çeşitli cam şişe ve pet şişe ambalajlarda acılı ve acısız olmak üzere 2 çeşit şalgam ürettiklerini belirten Tanır, “Acılı şalgamlarımızda doğal kırmızı biber kullanıyoruz. Doğallıktan hiçbir şekilde ödün vermiyoruz. Şu anda yıllık üretimimiz yaklaşık 20 milyon litreye ulaştı. Tüketicilerimize hem ulusal zincir marketlerde hem de seçkin restoranlarda bu lezzeti sunuyoruz. Ayrıca, Avrupa başta olmak üzere birçok ülkeye ihracat yapıyoruz” diye konuştu.
“ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAMAYI PLANLIYORUZ”
2024 yılı hedeflerini aştıklarını vurgulayan Tanır, “2025’te daha büyük hedeflerimiz var. Hem üretim kapasitemizi hem de istihdamımızı artırarak ülke ekonomisine ve tarımsal ekonomiye daha fazla katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bununla birlikte, bu eşsiz lezzeti daha fazla ülkeye tanıtmak istiyoruz. Daha önce ANFAŞ da dahil olmak üzere birçok fuara katıldık ancak 5-6 yıldır fuarlara ara vermiştik. Şimdi yeniden buradayız. Çok heyecanlıyız ve daha ilk günden çok güzel geri dönüşler almaya başladık” ifadelerini kullandı.
“ŞALGAM SAĞLIĞA FAYDALI VE KÜLTÜRÜMÜZÜN BİR PARÇASI”
Şalgamın faydalarına dikkat çeken Tanır, “Şalgam sadece lezzetli değil, aynı zamanda sağlık açısından da çok faydalı. Sindirimi kolaylaştırıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve doğal bir alternatif sunuyor. Annelerimiz her zaman bizim için en doğalını isterdi. Şalgam da bu kültürün bir parçası. Bu kadar faydalı bir içeceği neden içmeyelim ki? Avrupa’da Türklerin yanı sıra yerli halktan da birçok kişi şalgam tüketmeye başladı. Bizim hedefimiz ise öncelikle Türkiye’de bu lezzeti daha çok kişinin keşfetmesini sağlamak” dedi.
Uzun bir aradan sonra fuarlara dönmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Tanır, ANFAŞ’ta ziyaretçilerden yoğun ilgi beklediklerini belirtti.
KAYNAK: İHA
Editör Hakkında
İstanbul Şişli’de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi’nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7’de ‘Gündem Editörü’ olarak görevine devam etmektedir.