Tatlı krizleri yaşayanlar kışın aradıkları çeşitliliği bulamayabilir. Kışın meyve çeşitliliği yaz mevsimi kadar olmasa da birbirinden lezzetli tatlılar yapabilecek güzellikte meyveler mevcut. Bal kabağı, cennet hurması, ayva, armut, muz, portakal ilk akla gelenlerden.
Bugün sizin için basitliğindeki şıklıkla öne çıkan meyve ile yapımı kolay, lezzeti olay bir tarif hazırladık. Evet, tabi ki elma! Soğuk kış günlerinde mutfağınız enfes kokularla doysun isterseniz 4 malzemeli pratik elmalı milföy tarifini deneyin!
İhtiyacınız olan şey sadece 4 basit malzeme! Buzluktan milföylerinizi çıkartın, başlıyoruz!
Hafta sonuna neşe getirecek kış tatlısı: Bal kabağının en lezzetli hali
(TARÇINLI) ELMALI MİLFÖY TARİFİ
Elmalı Milföy İçin Malzemeler:
- Elma
- Milföy
- Tarçın
- Toz şeker
ELMALI MİLFÖY YAPILIŞI:
Adım 1:
Milföyleriniz buzluktaysa çıkarın, biraz gevşesin. Elmaları her biri daire olacak şekilde dilimleyin.
Adım 2:
Bir kaba biraz toz şeker ve tarçın döküp karıştırın.
Elma dilimlerini bu karışıma bulayın.
Adım 3:
Milföy kare dilimi hafifçe elinizle açın. Hamurun ortasına şeker ve tarçına bulanmış yuvarlak elma dilimini yerleştirin.
Ardından milföyün köşelerini elmanın ortasındaki deliğe doğru kapatın.
Adım 4:
Üzeri kızarana kadar fırında pişirin.
-
SÜSLEMEK İÇİN ÖNERİ:
- Elmalı milföylerinizi servis ederken üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun!
İlginizi çekebilir:
Hem hafif ve hem hastalıklara karşı kalkan! Grip düşmanı tatlısı tarifi
Hamurun iyi mayalanması için deneyin! Bu yöntemle hamurunuz puf puf olacak
Editör Hakkında
İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünü bitirdi ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nde Felsefe yüksek lisansını tamamladı. Ekim 2023’ten beri Haber7 bünyesinde internet editörü olarak çalışmaktadır.