Ramazan sofrası deyince pide hemen köşeye oturuverir. Her gün iftarda sıcacık pide yemenin keyfi başkadır. Ancak önceki günden kalan pideler durdukça bayatlar. Hal böyle olunca ‘bayat pideden ne yapılır? sertleşmiş pide nasıl yumuşatılır?’ gibi sorular sık sık aratılıyor.
Bayatlamış pidelerin israf olmaması için pratik şekilde değerlendirebilirsiniz. İşte, bayat pide ile yapabileceğiniz enfes bir sahur lezzeti ile geldik! 20 dakikada hazırlayabileceğiniz bu tarif hem lezzetli hem de doyurucu.
BAYAT PİDE İLE PRATİK SAHUR TARİFİ
Bayatlamış pideleri ufak parçalara bölün ve bir yoğurma kadına alın. Sütle azar azar ıslatarak yoğurun. Hafif cıvık hamurumsu bir kıvam olacak.
Elde ettiğiniz hamuru bir borcama güzelce yayın. Üzerine zeytin, peynir, domates, gibi sevdiğiniz pizza malzemelerinden ekleyin.
Önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun!
SERTLEŞMİŞ PİDE NASIL YUMUŞATILIR?
Sertleşmiş pideyi benmari usulü buharda yumuşatabilirsiniz. Bir tencerenin yarısına kadar su koyun ve ocakta kaynatın.
Sert pideleri metal delikli kevgire alın ve kevgiri tencerenin üstüne yerleştirin. Üzerini bir örtü ile örtün. Yaklaşık 10-15 dakika içinde yumuşayacaktır.
İlginizi çekebilir:
Sahur için pratik ve doyurucu tarif: Dışı çıtır, içi bol malzeme
Sahurda çay içenlere üzücü haber! Uzmanlar uyarıyor