-
Haber7- ÖZEL/ Kübra Beyazoğlu
Gaziantep’te sanat mutfak ile buluşuyor. Gastronominin başkenti Gaziantep’te Kültür Yolu Festivali coşkuyla devam ederken birbirinden eşsiz Antep mutfağı, tarihi, kültürü kapılarını tüm dünyaya açtı.
Birleşmiş Milletler, Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü’nde 116 şehir arasında gastronomi alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağında Türkiye’yi temsil eden ilk şehir olarak listeye alınan Gaziantep’te festival coşkusu devam ediyor.
Festival Park’ta Gaziantep yöresine özgü lezzetleri halk ile buluşturan Gaziantepli aşçılar Haber7’ye değerlendirmelerde bulunarak Gaziantep mutfağının baklava ve kebap ile sınırlandırılamayacak kadar geniş bir yelpazeye sahip olduğunu belirterek herkesi davet etti.
“EN ÇOK TERCİH EDİLEN 5 YEMEK İLE FESTİVALDEYİZ”
Yöresel Gaziantep mutfağı ile büyük ilgi gören Namık Baydar Sofrası 70 çeşit yemekten en çok tercih edilen ilk 5 yemek ile GastroAntep standında yerini aldı.
Festival boyunca tüm davetlileri ağırlayacağını belirten Namık Baydar, “Biz buraya yaklaşık 6 ana yemek ile geldik. Antep’in olmazsa olmazı yuvalama, ekşili köfte, dolma, sarma ve içli köfte ile beraber geldik. Normalde 70 adet yemek yapıyoruz ama festival için en çok tercih edilen 5 yöresel yemeklerimiz bunlar” dedi.
“STANDIMIZA TALEP ÇOK”
Çevre illerden de festivale yoğun ilgi olduğunu belirten Namık Baydar, “9 gün devam edecek olan festivalde bir hafta boyunca burada olacağız. GastroAntep inanılmaz bir yoğunluk ve coşkuyla geçiyor. Çevre illerden ve ülkelerden de aşırı talep var. Sonuçta bir yemek şehri gastronomi şehir olunca insanlardan da yoğun ilgi görüyoruz.
Kaliteli malzeme kullanıyoruz. Hijyene dikkat ediyoruz. Bu nedenle taleplerimiz artıyor. Gaziantep’in 50 tane yemeğini UNESCO koruma altına aldı. Standımızda da bu yemeklerin ilk 5’i var. Bunlar olmazsa yöresel yemek olmaz. Festivalin ilk günü 2 bin 500 kişiye yemek hazırladık. Bugün de daha yoğun şuan 3 bin kişiye hizmet ettik akşam saat 10’a kadar da 5 bin kişiyle kapatacağız” dedi.
“YUVALAMA’DA İLK 5’E GİRERİM”
Yuvalama konusunda da en iyilerden olduğunu söyleyen Namık Baydar, “İddia ediyorum. Antep’te 3 milyon insan yaşıyor. 1 milyon kişi ise Gaziantepli hanımlarımız. Fakat ben yuvalama konusunda ilk 5’e girerim” dedi.
Editör Hakkında
Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca tarih, kültür, sanat üzerine araştırmalar yaparak blog yazarlığı yaptı. Yerel basında birçok alanda görev alarak muhabirlik ve sunuculuk yaptı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde devam etmektedir.