Yağ çekmeyen ve mayasız kolayca hazırlanan pişi tarifi hem pratik hem lezzetli olduğu için birçok kişinin vazgeçilmesi haline geliyor. Kahvaltı menüsü önerilerimizde bugün mayasız pişi tarifi var. Kolaç, kesme girik, keçi ayağı, hamur kızartması, lokma, pişi gibi çeşitli isimlere sahip olan bu katık, temelde hamur parçalarının kızartılması ile hazırlanır. Kahvaltılarda, gün tabaklarında, öğle yemeğinde ve ara öğünlerde sıklıkla tüketilir.
Orijinal pişi tarifi maya ile yapılsa da hazırlanma süresinin kısa olması bakımından mayasız pişi tarifi oldukça ilgi görüyor. Haber7.com olarak yağ çekmeyen ve mayasız pişi tarifini sizin için hazırladık.
MAYASIZ PİŞİ TARİFİ
Malzemeler:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3-3,5 bardak)
Kızartmak için: Sıvı yağ
MAYASIZ PİŞİ YAPILIŞI
Adım 1:
Yumurta ve yoğurdu iyice çırpın. Ardından tuz ve kabartma tozunu ekleyin.
> Püf nokta: Hamuru kızartırken çok yağ çekmemesi için bu aşamada bir tatlı kaşığı kadar sirke de ekleyebilirsiniz.
Adım 2:
Yavaş yavaş unu ekleyin ve hamuru yoğurun. Ele yapışmayacak bir kıvamda olmalı. Ardından hamuru 10 dakika kadar dinlendirin.
Adım 3:
Hamuru bir merdane yardımıyla orta kalınlıkta açın ve parçalar kesin. İsterseniz bir bardak yardımıyla yuvarlak şekiller oluşturabilir; isterseniz de bir bıçak ile kare kare kesebilirsiniz.
Adım 4:
Kızartma tavasına bolca yağ alın ve önce yağı kızdırın. Ardından hamur parçalarını kızartın. İşte bu kadar!
PİŞİNİN YAĞ ÇEKMEMESİ İÇİN NE YAPILIR?
Pişinin çok yağ çekmemesi için kızaran pişilerinizi birkaç kat kağıt havlunun üzerinde birkaç dakika bekletebilirsiniz.
Hamur yapım aşamasında yoğurt ve sirke kullanmak, daha az yağ çekmesini sağlayacaktır.
Editör Hakkında
İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünü bitirdi ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nde Felsefe yüksek lisansını tamamladı. Ekim 2023’ten beri Haber7 bünyesinde internet editörü olarak çalışmaktadır.